Efterskolefestival 2018 gør eleverne klogere på danskhed

Hvad er danskhed? Handler det om flæskesteg med brun sovs eller om tillid og flexicurity-model? Eleverne har sammen med flere hundrede andre efterskoleelever været på Efterskolefestival 2018 for at diskutere, hvad der ligger i ordet ‘danskhed’.


Nu er jeg ikke kræsen mere

Maden her på Hardsyssel er kanonlækker! Inden jeg startede på HE, var jeg rigtig kræsen, men nu spiser jeg alt muligt forskelligt mad - det er superdejligt! Det er ikke så rart at være kræsen. Det er meget rarere, at man kan spise, hvad der bliver serveret.


Et reb, en sele, et par slynger og nogle karabiner

Når jeg kommer forbi et træ af en anseelig størrelse, kigger jeg op. Når jeg kommer i et rum med højt til loftet, kigger jeg op. Når jeg står foran en høj bygning, kigger jeg op. Det er blevet en vane, og det er en vane, jeg har det godt med at have. Jeg kigger altid efter muligheder for en udfordring med et reb, en sele, et par slynger, nogle karabiner og lidt andet klatreudstyr. Klatring er for mig en leg med en uendelig masse muligheder.


Når musik giver kuldegysninger

Da jeg for 10 år siden kom hjem fra mit eget efterskoleophold, arvede jeg min fars pladespiller. Pladespilleren, som stod i kælderen i mit barndomshjem, fungerede igennem hele min barndom som en slags alter, hvor min far og jeg sammen kunne opleve en enkelt times ro fra omverdenen. Det var her, min kærlighed til musik opstod.


Hardsyssels rejser er helt specielle

I dag rejser de fleste mennesker. Vi har alle taget H.C. Andersens ord til os om, ”at rejse er at leve”.

Uanset om vi tager på cykeltur i Danmark, charterrejse sydpå eller en tur til mere eksotiske rejsemål, så rejser vi alle sammen i en eller anden grad.


På Hardsyssel Efterskole bliver du specialist i venskaber

Lige nu står mange unge og deres forældre overfor at skulle træffe det endelige valg af efterskole til den unge efter sommerferien.

Overvejelserne er mange. De unge søger efter skoler, der dækker deres interesser, mens det for forældrene også er vigtigt at kende skolens værdier og fundament.