Malene Bjerre-Hansen, 16 år, 10. klasse

Jeg lærer hele tiden nyt

Jeg var egentlig skrevet op til en fodbold-efterskole, men jeg valgte Hardsyssel alligevel.

Jeg kan godt lide, at det er en bred efterskole, hvor der ikke kun fokuseres på én ting som fx fodbold. Her bliver vi udfordret på mange forskellige områder, og jeg lærer hele tiden noget nyt.

Jeg valgte også Hardsyssel Efterskole, fordi vi bor på tomandsværelser i små sysler, hvor vi sammen med to til fire andre værelser har vores egen stue og tekøkken. Det, synes jeg, lød helt vildt hyggeligt. Og det er det – mit syssel er som min lille familie her på Hardsyssel. Vi sidder her og hygger og snakker – og vi hjælper hinanden, hvis vi er kede af det eller har problemer.

Vi kommer hurtigt ind på hinanden i vores sysler – fordi vi er en lille gruppe, der bor sammen og spiser sammen i spisesalen - og det er især en fordel i begyndelsen, hvor alle er nye. Så har man altid sit syssel. Vi er selvfølgelig meget på hele tiden – men det er jo også derfor, vi er her. For fællesskabets skyld.

Jens Christian Wøhleke, 16 år, 10. klasse

Hardsyssel er god energi

Jeg så ikke andre efterskoler, inden jeg besluttede mig for Hardsyssel. Det var ikke nødvendigt.

Da jeg trådte ind her første gang, vidste jeg bare, at det var her, jeg ville gå. Her var en god energi og en god stemning. Jeg følte mig velkommen, og jeg blev set og hørt af forstanderen Rolf og lærerne. Og jeg har ikke fortrudt – Hardsyssel er en rigtig god skole.

Vi bliver udfordret både personligt og fagligt her på Hardsyssel. Lærerne er dygtige til at se, hvad vi kan og udfordre os. Da jeg kom her, havde jeg højdeskræk. Vores klatrelærer sagde, at det bare skulle leges væk. Det var rigtigt. I dag er min højdeskræk væk, og jeg klatrer bare derudaf. Det er fedt.

Vi er sammen 24 timer i døgnet – det giver et helt unikt fællesskab. Meget bedre end jeg havde forventet. Her er virkelig plads til alle – uanset hvem du er. Det er nok især om aftenen og i weekenderne, at vi lærer hinanden at kende. Vi laver alt muligt – vi hygger rundt omkring på skolen, vi spiller billard, nogle synger og spiller i musik, vi ser film, andre springer i springsalen. Det er fedt – her er altid nogen, der har lyst til at lave noget sjovt. Hardsyssel er ikke en skole, hvor vi bare sidder og keder os. Vi er meget aktive, og det kan jeg godt lide.

Lisbeth Bonde Sørensen, 16 år, 10. klasse

Nu kan jeg springe en salto

Mange af mine familiemedlemmer har gået her på Hardsyssel. De sagde, at det er en god skole, så den måtte jeg bare prøve af.

Nu har jeg gået her i to år, og jeg giver dem ret – det er en god skole. Vi har et rigtigt godt fællesskab, og vi bliver udfordret på den gode måde. Jeg har udviklet mig socialt og fagligt – og så har jeg lært at springe en salto. Jeg er ikke en gymnastik-pige, så det er stort for mig, for det turde jeg virkelig ikke før, jeg kom her.

Hardsyssel Efterskole har rigtigt gode faciliteter – vi har mange hyggesteder, hvor vi kan hænge ud, vi har musiklokale, teatersal og springgrav og meget andet. Og så er her pænt og velholdt over alt. Det signalerer kvalitet.

Jeg elsker maden her på Hardsyssel. Den er virkelig god! Vi får meget varieret mad lavet med årstidens råvarer, og køkkenet tager hensyn til, om du er fx vegetar eller allergiker. Vi får alt det, vi kender som bøf med bløde løg og spaghetti med kødsovs. Og så får vi ny og spændende mad – jeg har fx smagt falafler for første gang i mit liv. Hver formiddag får vi friskbagte boller, og om tirsdagen får vi kage. Og så er der HE Desserten – koldskål med forskelligt fyld – åh den er god!

Bestil VIP-pakke

Er du interesseret i skolen, kan du bestille en VIP-pakke med særligt indhold.

Bestil pakke

Begynd her