Det bliver ikke kedeligt, når Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger Jakob Urth holder foredrag på Hardsyssel Efterskole 4. marts 2019. Jakob Urth fortæller indlevende og humoristisk om et liv til tops på alverdens bjergtinder.

Jakob Urth, som er født i Humlum og er tidligere elev på Hardsyssel Efterskole, vender tilbage til efterskolen i marts og fortæller om sit liv som professionel bjergbestiger. Foredraget er åben for alle.

Hvordan ser verden ud fra 8000 meters højde? Hvor meget fryser man egentlig, når man kæmper sig vej til nogle af verdens højeste bjerge? Og hvor meget kræver det rent faktisk at nå til tops? Det bliver ikke kedeligt, når Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger Jakob Urth holder foredrag på Hardsyssel Efterskole 4. marts. Jakob Urth fortæller indlevende og humoristisk om et liv til tops på alverdens bjergtinder – fortællinger som vil bringe de fleste til kanten af stolen. Han beretter om, hvad der i virkeligheden sker på bjergekspeditioner og viser fantastiske billeder fra en verden langt fra den, vi kender i Danmark.

Under foredraget fortæller Jakob Urth også om, hvordan man fører sine drømme ud i livet - hvordan man sætter sig et mål, og hvordan man når det mål - med udgangspunkt i livet som bjergbestiger.

Jakob Urth har netop udgivet sin første bog ”Mod verdens Tag”, og TV 2 var med på hans ekspedition til verdens højeste bjerg Mount Everest i foråret 2018. Et storstilet projekt hvor TV2 i to dokumentarprogrammer følger Jakob Urths bestigning til toppen. Programmerne er netop sendt på TV2.

Jakob Urth er 43 år. Han er født i Humlum og tidligere elev på Hardsyssel Efterskole. Gennem mere end  20 år har Jakob Urth dyrket sin passion for bjerge. Han har som eneste dansker besteget fire bjerge over 8.000 meter - Gasherbrum II, Shishapangma, Cho Oyu og Mount Everest - de tre første uden brug af kunstig ilt og to af dem som første dansker nogensinde.

Derudover har han et utal af henholdsvis 5.000, 6.000 og 7.000 meter toppe på sit klatre-CV, ligesom han har deltaget i ekspeditioner over det meste af kloden. Han har arbejdet flere år i Grønland med trekking, hundeslædeture og har på ski syv gange guidet krydsninger af indlandsisen i Sydgrønland. De sidste 15 år har Jakob Urth desuden arbejdet som turleder, turguide og ekspeditionsleder indenfor adventurerejser. Han ejer konsulent- og eventfirmaet Urth-Adventures, som tilbyder skræddersyet bjergbestigning og ekspeditioner. Igennem foredrag og events hjælper og inspirerer Jakob blandt andet virksomheder med nye tanker, bedre selvforståelse og effektivisering. Jakob Urth er desuden medlem af Eventyrenes Klub.

Foredraget med Jakob Urth på Hardsyssel Efterskole er åben for alle og begynder klokken 19.00 mandag 4. marts 2019. Billetter kan købes via flexbillet.dk. Foredraget koster 95 kroner per person inklusiv kaffe og kage.