Husk, selv om du ikke vælger Outdoor som linje, kan du stadig få adventurerace og bålmad som valgfag!

Outdoorlinjen

Mærk verden på OUTDOORlinjen på Hardsyssel Efterskole

Du nyder solopgangen over en stille skovsø i Klosterheden. Du sveder i en havkajak på Limfjordens bølger.

Vi ved, at du kan, meget mere end du tror – derfor skal du vælge Outdoor på Hardsyssel Efterskole, der er en rigtig naturefterskole: Kom ud af din bekvemmeligheds-zone, mærk verden og afprøv naturen ”close up”.

Sæt kroppen i spil med de fedeste oplevelser med Outdoor. Med andre ord – du lærer dig selv og de andre rigtig godt at kende. Ifølge en undersøgelse, som vi foretog blandt eleverne i foråret 2018, så er alle elever på Outdoor-linjen tilfredse med linjen - og det er der nok en god grund til. Vi bruger alle naturens elementer i Outdoor og er ude året rundt. Det er her, du kan opleve hyggen og sammenholdet, når du ligger under stjernehimlen efter en sjov dag med udfordrende aktiviteter.

Efterår og forår bruger vi primært på vandaktiviteter såsom kano og kajak. Vi udnytter det gode vejr, så længe vi kan.

Om vinteren træner vi klatring indendørs, leger med ild på mange måder og holder gerne varmen i en hjemmelavet sauna eller hottub.

Outdoor er for alle, du behøver ingen forkundskaber, når blot du har viljen og lysten til at prøve noget nyt.

Vælger du OUTDOOR som linje, står oplevelserne i kø:

  • Mad over bål og på trangia
  • Overnatning under åben himmel i shelter, bivuak eller hængekøje
  • Rapelling, træklatring og klatring på væg
  • Sejlads med kano og kajak
  • Ridning på islandske heste
  • Vandreture
  • Mountainbiking
  • Løb efter kort, kompas og gps
  • Adventurerace

Vælger du Outdoor som linje, møder du det meste. Vælger du en anden linje, får du highlights af outdoor-oplevelser i løbet af året.

Se mere

Book en rundvisning

Vi kan så godt lide at være forberedt! Derfor vil vi gerne vide hvem og hvor mange, der kommer og besøger os til vores Åbent Hus arrangementer. 

Tilmelding foregår via formularen her - efterfølgende sender vi en bekræftelse samt et eksakt tidspunkt for besøget inden for tidsintervallet.

 
 
 

Test dig selv

Er du klar til et år på Hardsyssel Efterskole? Find ud af det med det samme.

Test her

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Besøg os

Vi er altid klar til at vise dig og dine forældre rundt, når det passer jer.

Begynd her

Vil du vide endnu mere om Outdoor?

Sådan er friluftslinjen på Hardsyssel

På Hardsyssel Efterskole er linjefaget outdoor det samme som friluftsliv på et plan, hvor alle kan være med. Samtidig har vi ambitioner på fagets vegne.

På Hardsyssel Efterskole er linjefaget outdoor det samme som friluftsliv på et plan, hvor alle kan være med. Samtidig har vi ambitioner på fagets vegne, så Outdoor er også for dig, der allerede i forvejen holder af og har erfaring med naturen. I alle aktiviteter er du som elev i centrum.

Du behøver ikke at være FDF’er eller spejder for at have Outdoor på Hardsyssel – det vigtigste er, at du har lyst og gå-på-mod til at være udendørs og deltage i aktiviteterne. Det er bestemt også en fordel, at du er klar til at udfordre dig selv og prøve nye grænser af.

Vi håber, at et år med Outdoor på Hardsyssel giver dig lyst til fortsat at arbejde med friluftsliv, når du er færdig på skolen. Det betyder, at vi som lærere ikke er dem, der serverer det hele på et fad for dig og dine kammerater.

Vi lærer jer til gengæld en masse gode outdoor-egenskaber på basisniveau, så I er godt rustet til at udforske området endnu mere, når I skal videre ud i friluftslivet.

En god basisuddannelse

Madlavning over bål, klatrekursus og teori om kort og kompas er altid en fast del af et år på outdoorlinjen. Det samme er sejlads.

Ved bålet laver vi simpel men rigtig god mad af gode råvarer. Du lærer også at lave mad på trangia (kogesæt med spritbrænder) så du og dine kammerater er selvforsynende, når I er på tur.

Du lærer at klatre fra bunden af, du lærer at sikre andre og at opsætte klatrebaner.

På åen lærer du forskellige greb og tag til kanosejlads. Du lærer også redningsøvelser i kano, før vi tager ud på vandet. Vi tager sikkerheden til søs meget alvorligt. Basiskendskab til sejlads og sikkerhed til søs er grundpiller i friluftsundervisningen på Hardsyssel.

Alt undervisning foregår ud fra learning by doing principperne hvor du prøver tingene af sammen med dine kammerater. 

Overnatning uden for skolen

Cirka en gang hver måned er der linjedag på skolen, og der tager vi stort set altid på en overnatning uden for skolen. Det gælder både sommer og vinter. Vi overnatter typisk i hytte, shelter, bivuak, telt og under åben himmel.

Du kommer til at opleve naturen på forskellige måder og bruge de egenskaber, som du har fået gennem undervisningen. Det er en super fed måde at opleve naturen på og prøve nye ting.

Ofte inddrager vi også andre i undervisningen. Det kan f.eks være en naturvejleder i skoven eller en militærmand, der tager os med ind på kasernens øvelsesterræn.

Det får du brug for

Det er ikke en forudsætning, at du kommer med den helt store Fjällräven udstyrspakke, når du vælger Outdoor på Hardsyssel. Et par gode sko, en god rygsæk og en varm sovepose hjælper dig godt på vej.

En stor del af outdoor-eleverne er med, når Hardsyssel Efterskole deltager i Efterskolernes Adventurerace, der kombinerer aktiv sport og friluftsliv. 

Hvert år deltager Hardsyssel Efterskole også i DM i Kajakpolo for efterskoler, hvor vi også har vundet.

Hvert forår tager vi på en spændende linjetur, hvor vi prøver mange af de aktiviteter, vi allerede kender på basisniveau - men bare lige på et noget højere plan.

Lærerne har stor erfaring

Outdoorlærerne Charlotte og Jakob er begge uddannet friluftsvejledere på friluftsvejlederuddannelsen på VIA i Viborg og har herfra instruktøruddannelse i kano, kajak og klatring. Hertil kommer, at Charlotte har en fortid som leder i FDF og Jakob i KFUM-Spejderne.

 

Se mere

Test dig selv

Er du klar til et år på Hardsyssel Efterskole? Find ud af det med det samme.

Test her

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Besøg os

Vi er altid klar til at vise dig og dine forældre rundt, når det passer jer.

Begynd her