Jonas Langborg Hejsel er Hardsyssels nye forstander

39-årige Jonas Langborg Hejsel rykker med familien fra Rønde på Djursland til Hardsyssel Efterskole. Han afløser afgående forstander Rolf Sanderhoff, som har søgt nye udfordringer.

Det bliver en mand med rødderne dybt forankret i KFUM og KFUK, der fra 1. august bliver ny forstander på Hardsyssel Efterskole. 39-årige Jonas Langborg Hejsel fra Rønde afløser Rolf Sanderhoff, der har været i spidsen for skolen de seneste 11 år.

Jonas Langborg Hejsel har erfaringer fra både efterskole og højskole og med vejledning af unge. På Hardsyssel Efterskole har han ét overordnet mål: At styrke de unges selvværd. Han har aldrig være forstander, men til gengæld har Jonas Langborg Hejsel hele sit voksenliv arbejdet med unge, senest som uddannelsesvejleder for unge i Syddjurs Kommune.

- Mange unge er pressede. De er blevet målt og vejet gennem hele skoletiden og stræber efter det perfekte liv, som de ser på Instagram og andre sociale medier. Vi har aldrig tidligere oplevet så mange usikre unge, siger Jonas Langborg Hejsel.

Han tager nu skridtet væk fra vejledningen af unge i Syddjurs kommune og bliver fra 1. august forstander på Hardsyssel Efterskole, der ligger i Vejrum Kirkeby mellem Struer og Holstebro.

- På efterskolerne er det tilladt at være uperfekt. Her kan vi give de unge et perfekt fællesskab, som netop er kendetegnet ved, at ingen er perfekte. Det er en enorm frisættelse at opleve det som ung, siger Jonas Langborg Hejsel.

Rødder i KFUM og KFUK

Og efterskoleverdenen er langt fra ukendt for ham. Jonas Langborg Hejsel er vokset op på en gård uden for Odder og tog oprindeligt en landbrugsuddannelse. Under uddannelsen tog han også kurser på daværende Haslev Udvidede Højskole, der havde dybe rødder i KFUM og KFUK.

- På højskolen fandt jeg ud af, at det var sjovere at arbejde med mennesker end dyr og planter. Det, at vi som mennesker kan reflektere og flytte hinanden videre i livet, synes jeg er en kæmpestor værdi, siger han.

Jonas Langborg Hejsel tog derfor en læreruddannelse og har blandt andet arbejdet som lærer på Gødvad Efterskole i Silkeborg og Rønde Efterskole på Djursland og sideløbende været aktiv i forskellige udvalg i KFUM og KFUK. Herunder som leder af ugekurser for familier på højskole.

Hardsyssel Efterskole har dybe rødder i FDF, og Jonas Langborg Hejsel kan fuldstændigt identificere sig med skolens folkekirkelige værdigrundlag.

- Jeg synes, der er en rigtig god ånd på Hardsyssel. Her er dygtige medarbejdere med lyst og evne til at møde hver enkelt ung med åbenhed, tillid og tryghed. Det er den kerne, som vi skal dyrke og sammen udvikle vores faglighed ud fra, siger han.

Samtidig ønsker han at styrke de tætte bånd som Hardsyssel Efterskole har til baglandet i FDF og vil gerne brede det ud til bl.a. KFUM og KFUK og KFUM-spejderne.

- Vi har en fælles interesse i at give de unge et solidt ståsted med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn. Først når man er blevet til nogen, kan man blive til noget, siger han.

Flere elever fra Østjylland

Jonas Langborg Hejsel ser i øvrigt et stort potentiale i at tiltrække endnu flere efterskoleelever fra Østjylland til Hardsyssel i Vestjylland. Her spiller Holstebromotorvejen en afgørende rolle.

- I dag tager det jo kun godt fem kvarter at komme fra Aarhus-området til Hardsyssel, siger han.

Privat er Jonas Langborg Hejsel gift med Helle Langborg Hejsel, der er audiologopæd og oprindeligt stammer fra Herning. Sammen har de tre børn: Johan på fem, Storm på tre og Eva på ni måneder. Huset i Rønde er nu sat til salg, og hele familien rykker ind i forstanderboligen ved siden af Hardsyssel Efterskole.

- Her er det planen, at vi skal bo det første år, hvor vi har brug for at være rigtig tæt på skolen for at fornemme pulsen og åndedraget. Herefter vil vi finde et hus i Hjerm, hvor vi kan bo tæt på børnenes skole og daginstitutioner, siger han.

Inden da bliver der lidt tid til at nyde sommeren. Blandt andet på KFUM og KFUK’s familielejr på Remmerstrand ved Limfjorden ikke langt fra Hardsyssel Efterskole. Har er Jonas Langborg Hejsel med i udvalget, der arrangerer lejren.

Besøg os en anden dag

Hvis du og dine forældre ikke har mulighed for at besøge os til Åbent Hus, er I altid velkomne til at besøge os en anden dag, som vi aftaler. Udfyld blot formularen her, så ringer vi jer op og laver en aftale.

Denne kontrol er for at undgå spam, vi beklager at du skal igennem dette trin

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Begynd her