26. juni 2018

Skal du have en af de sidste pladser?

Vi har blot to pladser tilbage til næste skoleår. Hvis du endnu ikke har tilmeldt dig, skal du skynde dig. 

Hvis du har fortrudt, du ikke skal på efterskole til næste år, behøver du ikke fortvivle. Hardsyssel Efterskole har stadig to ledige pladser til næste skoleår – men du skal skynde dig, hvis du vil have en plads, for der er rift om dem. 

En bred efterskole

Vi er en bred efterskole, hvor du ikke kan specialisere dig i kun én ting – og vi har elever fra hele Danmark. Begge dele er en fordel for de unge, vurderer vi. Når man som elev kommer på en skole med mange forskellige fag, linjer og interesser, så møder man mennesker, man ikke havde regnet med, kunne blive ens venner. Måske er det den allerstørste fordel ved en bred efterskole. Man møder nogen med samme interesser som en selv, og man møder nogen, der på ingen måde ligner en selv. Det er tit der, de mest vidunderlige venskaber opstår.

Kig forbi os

I år har vi som noget nyt holdt Åbent Hus cirka en gang om måneden. Det fungerer rigtigt godt at sprede de besøgende unge og deres forældre ud over årets 12 måneder i stedet for, at de kun kommer forbi to gange om året – til Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften. Vi har typisk mere tid til snak og at vise rundt på de hverdagsaftener i løbet af året, hvor vi holder Åbent Hus – og selvfølgelig, når folk ringer og booker et besøg på en dag, som passer dem.

Vi har desværre holdt årets sidste Åbent Hus, men du kan ringe til forstander Rolf Sanderhoff på 2119 1247 eller skrive en mail til rs@hardsyssel.dk, hvis du vil sikre dig en plads til næste skoleår.

Vi holder også Åbent Hus til Efterskolernes Dag sidste søndag i september fra klokken 12.00 - 18.00.

Se mere

20. april 2017

Ny lyd på Hardsyssel Efterskole

Nu kan eleverne på Hardsyssel indspille musik og sange over 16 spor. Det nye, avancerede lydstudie på efterskolen giver de unge nye muligheder.

De har hidtil kun indspillet musik på en iPhone – men nu har musikeleverne på Hardsyssel Efterskole fået en ny mulighed for at vække deres egne produktioner til live. Et nyt 16 spors digitalt lydstudie giver nemlig en helt anderledes og professionel lyd i sangene.

- Vi har manglet muligheden for at optage i professionel kvalitet. En iPhone optager ikke optimalt. Det er fantastisk, at vi nu har det nye lydstudie, siger Kræn Bech-Petersen, som sammen med Laura Østergaard Rasmussen underviser de mange elever i musik på Hardsyssel Efterskole.

Høje ambitioner

Det var aktive FDFere, der helt tilbage i 1970 var med til at oprette Hardsyssel Efterskole for at møde unge med holdning og dannelse. Den opgave er stadig aktuel, og det nye lydstudie løfter niveauet i musikundervisningen. De 16 spor bliver på sigt til endnu flere – med tiden tager man endnu otte spor i brug, så eleverne får hele 24 at bolte sig på.

- Eleverne lærer virkelig meget af at høre sig selv spille på en optagelse i god kvalitet. Det tydeliggør for dem, hvornår deres musik virkelig spiller, og hvad de skal øve sig mere på. Det er svært at fange de øjeblikke uden et lydstudie.  Vi har høje ambitioner for vores elever, så derfor forventer vi os meget af den nye mulighed, som vi hele tiden udvikler, understreger Laura Østergaard Rasmussen.

Små idéer bliver store

Hardsyssel Efterskole vil satse endnu mere på sangskrivning.

- Eleverne får mere lyst til at skrive deres egne tekster og musik, når de ved, at deres arbejde kan ende ud i en professionel optagelse. Det kan virkeligt inspirere dem til at arbejde med sangskrivningen, vurderer Kræn Bech-Petersen. 

15-årige Kristian Dahlmann Oddershede, som går i 9. B på Hardsyssel Efterskole, glæder sig til, at han skal indspille sine egne sange:

- Det bliver så fedt! Jeg har indtil nu indspillet mine egne sange på min iPhone – men det bliver altså noget andet at indspille det i et digitalt lydstudie. Jeg glæder mig til at høre mine små idéer ende i noget stort. Nu kan jeg virkelig skabe min egen musik, siger Kristian Dahlmann Oddershede.

Se mere

5. april 2017

Vi vil løfte elevers faglighed på 4 uger

Hardsyssel Efterskole deltager i et nyt projekt om intensiv læringsforløb. Projektet skal løfte elevernes faglige og sociale kompetencer.

Fire uger. Så kort tid tager det elever at løfte deres sociale og faglige kompetencer, hvis de modtager intensiv læring.

Og det er netop hvad en gruppe kommende elever på Hardsyssel Efterskole kan se frem til. Sammen med seks andre efterskoler deltager Hardsyssel Efterskole nemlig i skoleåret 2017-2018 i et projekt om intensive læringsforløb. Bag projektet står Professionshøjskolen Metropol i København og Efterskoleforeningen.

Elever får succesoplevelser

Tidligere studier viser, at man i løbet af ganske kort tid kan udvikle elevers faglige og sociale færdigheder, hvis de modtager supplerende intensiv undervisning, og hvis man styrker elevfællesskabet og motivationen.

- Efterskolerne har unikke muligheder for at hjælpe unge, der har brug for et løft, fordi eleverne er på skolen 24 timer i døgnet, og relationerne mellem elever og lærere derfor er stærke. Vi er derfor meget glade for at være en del af dette projekt, siger viceforstander på Hardsyssel Efterskole Anders Ahrenfeldt.

Planen er, at 10-12 elever fra 9. Klasse skal deltage i projektet. Det er for eksempel elever, som har haft meget fravær i den tidligere skole, eller elever som har mistet motivationen til faglig udvikling, som vil have gavn af at deltage i det intensive læringsforløb.

- Det intensive læringsforløb giver eleverne succesoplevelser og sætter gang i positive rutiner. Det kan virkelig rykke eleverne, fordi de arbejder så intensivt, siger Anders Ahrenfeldt.

Parat til uddannelse

Hardsyssel Efterskole blev oprettet tilbage i 1970 for at møde unge med holdning og dannelse – de principper er stadig gældende.

- Vores fornemmeste opgave er at gøre de unge parate til en ungdomsuddannelse og dermed give dem et godt afsæt til et godt voksenliv. Vi møder eleverne, hvor de er, og vi arbejder med at rykke den enkelte elev, så han eller hun kan begynde på sin drømmeuddannelse, understreger Anders Ahrenfeldt.

Store forventninger

Projektet med Metropolskolen løber over det næste skoleår i 2017/2018, men Hardsyssel Efterskole regner med at bruge den nye læringsprincipper også efter det næste år.

- Vi har store forventninger om at kunne bruge den læring, vi får fra projektet, også fremadrettet. Vi har nogle engagerede lærere, som meget gerne vil arbejde med de nye læringsprincipper. Det bliver helt fantastisk, vurderer Anders Ahrenfeldt.

Se mere