Om Hardsyssel

Velkommen til din nye efterskole

Et år på Hardsyssel Efterskole bliver et år som ingen andre. Du kan gå her i 8., 9. og 10. klasse.

Hvis du overvejer at tage på efterskole i 8., 9. eller 10. klasse, må du ikke undlade at overveje Hardsyssel Efterskole, der ligger i Vejrum mellem Struer og Holstebro.

Vi er en boglig efterskole, som har fokus på, at du skal lære noget. Men vi er meget mere end det. Vi er også en skole, hvor du har lov til at komme som den du er - og blive til den, du gerne vil være. Her udvikler du dig både fagligt og personligt i et godt samspil med andre elever og dygtige lærere.

Du skal blot kaste dig ud i efterskolelivet i det tempo, som passer dig. Så får du til et fedt år - eller to - som med garanti får stor betydning for resten af dit liv.

87,1 % af vores unge synes, at Hardsyssel er enten god, meget god eller ligefrem suveræn, og hele 96 % af forældrene til elever her synes det samme :-) Det viser en undersøgelse, som vi har lavet i foråret 2018 blandt vores elever og deres forældre.

Sådan bor vi

I får jeres egen lille lejlighed

På Hardsyssel bor du på værelse med én anden, og I er kun to om hvert badeværelse.

Glæd dig til værelserne på Hardsyssel Efterskole!

Som elev bor du på værelse sammen med èn anden elev. Der er et badeværelse til hver værelse, så I er kun to til at dele badeværelset.

Alle værelser ligger i et "Syssel". Et syssel er en lille lejlighed med tre eller fem værelser. I lejligheden er der en fælles stue og et tekøkken. Ren hygge.

Sådan er undervisningen

Du får en varieret skoledag

God undervisning i klassen + Spændende linjefag = Suveræn skoledag.

Når du går på efterskole, har du fag lige som du kender det fra folkeskolen. Men det er alligevel noget helt andet at gå på efterskole. Undervisningen er varieret og ud over de almindelige fag, har du både linjefag og valgfag, inden for det, der interesserer dig allermest. Du skal vælge en af vores fire linjer: Musik, Sport, Outdoor eller Film - og en masse fede valgfag.

Samtidig er du sammen med dine kammerater 24-7, og det betyder ganske meget for sammenholdet. Udover at du bliver dygtigere rent fagligt, udvikler du dig også personligt, når du er elev på Hardsyssel Efterskole.

Faciliteter for alle

Du keder dig aldrig

Glæd dig til sportshal og fitness, fodboldbane og bålsted, musikværksted, lydstudie, filmredigering, billedværksted og meget mere.

Din skoledag på Hardsyssel Efterskole er fyldt med god undervisning og spændende linjefag – men heller ikke i fritiden skal du frygte at kede dig. Vi har altid gang i et sjovt projekt eller hyggelige arrangementer om aftenen og i weekenderne.

Du har fri adgang til alle vores fede faciliteter sammen med dine venner. I kan springe i salen – eller spille håndbold, fodbold, badminton eller måske floorball eller basketball? Mange går også en tur i fitness.

I kan også give den gas i vores veludstyrede musikværksted – eller måske har I gang i redigeringen på de 24 spor i musikstudiet?

Vi samles også til hygge ved pejsen, hvor vi kan spille billard og bordfoldbold. Udenfor kan I fx kaste jer over foldbold og beachvolley eller samles ved bålet og sove i shelteret.

Opdag verden

Du får flere oplevelser

Udlandsrejse, lejrskole og linjeture i Danmark er med i prisen.

På Hardsyssel Efterskole tager vi på lejrskole i begyndelsen af skoleåret, linjeture hvert forår og en udlandsrejse. Turene og rejsen koster ikke ekstra.

Udlandsrejsen i skoleåret 2018/19 går til New York.

Turene og rejserne på Hardsyssel er noget helt særligt. Hver gang vi bevæger os ud af de trygge og vante omgivelser, sætter vi alle sanser i gang. Vi bliver bombarderet med indtryk. Vi skaber fælles minder fra det ukendte, og vi bliver klogere på os selv sammen.

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Begynd her

Skolen er tilgængelig for alle

Har du et handicap?

Hardsyssel Efterskole har plads til omkring fem elever med handicap.

På Hardsyssel Efterskole har vi plads til alle - også hvis du har et bevægelseshandicap, som betyder, at du bruger kørestol.

Vi har indrettet skolen, sådan at du kan komme rundt overalt, og vi har et par lejligheder, som er indrettet til særligt til elever med handicap. Her bor både elever med og uden handicap.

Som elev med handicap bor du på værelse med en elev, som ikke har handicap. På syslet - som vores lejligheder hedder - er der tre værelser. På et af de andre værelser bor typisk også en elev med handicap.

Elever med handicap deltager på lige fod med øvrige elever så vidt, det overhovedet er muligt.

Skolens ansatte