Leder du efter en anderledes 10. klasse?

Vælg Hardsyssel!

10. klasse på Hardsyssel

Er du klar til innovation, iværksætteri og skills?

Glæd dig til nye, spændende fag, som du ikke får andre steder. Et år i 10. klasse på Hardsyssel Efterskole bliver et år som ingen andre.

Drømmer du også om at terpe andet end dansk, matematik og engelsk, når du skal i 10. klasse? Så er du kommet til den rette efterskole!

På Hardsyssel har eleverne i 10. klasse ikke kun de traditionelle fag, som vi alle kender - men de prøver også kræfter med fx innovation, projektledelse, livsduelighed, iværksætteri, håndværk og filosofi. Vi vil nemlig ikke bare være folkeskole med overnatning. Vi vil give dig noget, som du ikke får i folkeskolen.

Det betyder, at du får undervisning i nye, spændende fag og emner, som du ikke sådan lige kan støve op på andre skoler. Tre gange i løbet af året i forløb af cirka 7 uger skal du vælge dig ind på en linje – og elever, der ikke har tysk og fysik, skal desuden have skills - færdigheder i forskellige emner.

Vi sætter jeres faglighed i spil på en ny måde. I år har vi blandt andet arbejdet med bæredygtighed på skolen, hvordan vi indretter rum, hvor vi har lyst til at kigge hinanden i øjnene i stedet for ned i en telefon, vi har udviklet vores egne computerspil, og vi har arbejdet intenst med dansk og engelsk grammatik. Alle emner fik eleverne rigtigt meget ud af – og de fik lært meget, som de kan have glæde af resten af deres liv.

Vil du også have det fedeste år i 10. klasse, så kom og besøg os og mærk selv stemningen her og snak med eleverne og lærerne. Vi har stadig ledige pladser til næste skoleår 2019-2020, men da der er rift om pladserne, så skynd dig at kontakte os, så du kan få det fedeste år i 10. klasse hos os!

Vi glæder os til at møde dig :-)

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Begynd her

Sådan bor vi

I får jeres egen lille lejlighed

På Hardsyssel bor du på værelse med én anden, og I er kun to om hvert badeværelse.

Glæd dig til værelserne på Hardsyssel Efterskole!

Som elev bor du på værelse sammen med èn anden elev. Der er et badeværelse til hver værelse, så I er kun to til at dele badeværelset.

Alle værelser ligger i et "Syssel". Et syssel er en lille lejlighed med tre eller fem værelser. I lejligheden er der en fælles stue og et tekøkken. Ren hygge.

Sådan er undervisningen

Du får en varieret skoledag

God undervisning i klassen + Spændende linjefag = Suveræn skoledag.

Når du går på efterskole, har du fag lige som du kender det fra folkeskolen. Men det er alligevel noget helt andet at gå på efterskole. Undervisningen er varieret og ud over de almindelige fag, har du både linjefag og valgfag, inden for det, der interesserer dig allermest. Du skal vælge en af vores fire linjer: Musik, Sport, Outdoor eller Film - og en masse fede valgfag.

Samtidig er du sammen med dine kammerater 24-7, og det betyder ganske meget for sammenholdet. Udover at du bliver dygtigere rent fagligt, udvikler du dig også personligt, når du er elev på Hardsyssel Efterskole.

Faciliteter for alle

Du keder dig aldrig

Glæd dig til sportshal og fitness, fodboldbane og bålsted, musikværksted, lydstudie, filmredigering, billedværksted og meget mere.

Din skoledag på Hardsyssel Efterskole er fyldt med god undervisning og spændende linjefag – men heller ikke i fritiden skal du frygte at kede dig. Vi har altid gang i et sjovt projekt eller hyggelige arrangementer om aftenen og i weekenderne.

Du har fri adgang til alle vores fede faciliteter sammen med dine venner. I kan springe i salen – eller spille håndbold, fodbold, badminton eller måske floorball eller basketball? Mange går også en tur i fitness.

I kan også give den gas i vores veludstyrede musikværksted – eller måske har I gang i redigeringen på de 24 spor i musikstudiet?

Vi samles også til hygge ved pejsen, hvor vi kan spille billard og bordfoldbold. Udenfor kan I fx kaste jer over foldbold og beachvolley eller samles ved bålet og sove i shelteret.

Opdag verden

Du får flere oplevelser

Udlandsrejse, lejrskole og linjeture i Danmark er med i prisen.

På Hardsyssel Efterskole tager vi på lejrskole i begyndelsen af skoleåret, linjeture hvert forår og en udlandsrejse. Turene og rejsen koster ikke ekstra.

Udlandsrejsen i skoleåret 2018/19 går til New York.

Turene og rejserne på Hardsyssel er noget helt særligt. Hver gang vi bevæger os ud af de trygge og vante omgivelser, sætter vi alle sanser i gang. Vi bliver bombarderet med indtryk. Vi skaber fælles minder fra det ukendte, og vi bliver klogere på os selv sammen.

Skolen er tilgængelig for alle

Har du et handicap?

Hardsyssel Efterskole har plads til omkring fem elever med handicap.

På Hardsyssel Efterskole har vi plads til alle - også hvis du har et bevægelseshandicap, som betyder, at du bruger kørestol.

Vi har indrettet skolen, sådan at du kan komme rundt overalt, og vi har et par lejligheder, som er indrettet til særligt til elever med handicap. Her bor både elever med og uden handicap.

Som elev med handicap bor du på værelse med en elev, som ikke har handicap. På syslet - som vores lejligheder hedder - er der tre værelser. På et af de andre værelser bor typisk også en elev med handicap.

Elever med handicap deltager på lige fod med øvrige elever så vidt, det overhovedet er muligt.

Skolens ansatte